Opgradering af Bitcoin SV Merkle-inkluderingsbeviser åben til offentlig gennemgang

Bitcoin SV (BSV) Technical Standards Committee (TSC) er indstillet til at gennemføre sin første offentlige gennemgang af en foreslået opgradering til blockchain-netværket. Den planlagte protokolforbedring er rettet mod at forbedre betalingseffektiviteten på Bitcoin-fork.

TSC Green Lights Public Review af Bitcoin SV SPV-fokuseret opgradering
Ifølge en pressemeddelelse den 25. november annoncerede den schweiziske Bitcoin Association, et organ, der presser på for fremme og vedtagelse af Bitcoin SV blockchain, at Bitcoin SV Technical Standards Committee’s første forslag er åbent for offentlig gennemgang. Det pågældende forslag er angiveligt en protokolopgradering til implementering af et standarddataformat for Merkle-inkluderingsbeviser.

Merkle-bevis er afgørende for processer, der er involveret i processen med forenklet betalingskontrol (SPV). Faktisk er SPV et vigtigt aspekt af Bitcoin-skalerbarhed, da det giver lette tegnebogskunder mulighed for at operere uden at skulle opretholde en fuld netværksnode.

I sektion 8 i Bitcoin-hvidbogen introducerede Satoshi Nakamoto – den anonyme BTC-skaber – funktionen til SPV, da den tillader betalingsbekræftelsesfunktion uden at skulle være vært for hele blockchain-hovedbogen.

Ifølge pressemeddelelsen blev Merkle-inklusionsbevisforslaget først introduceret tilbage i midten af 2020. Efter afslutningen af den offentlige gennemgangsfase vil en særlig TSC-arbejdsgruppe gennemgå den modtagne feedback for at afgøre, om opgraderingen skal fortsættes.

I en kommentar til den seneste udvikling bemærkede BSV-talsmand Jimmy Nguyen:

”Bitcoin SV Technical Standards Committee repræsenterer en vigtig indsats fra [the] Bitcoin Association for at professionalisere Bitcoin-industrien. Udviklingen af industristandarder vil antænde hurtigere vækst af vigtige aspekter af Bitcoin SV-økosystemet og fremme kompatibilitet og interoperabilitet mellem virksomheder, da netværket vokser og understøtter en verden, hvor al forretnings- og onlineaktivitet kan finde sted on-chain. ”

Siden det kom ud af hashkrigene i 2018 og den resulterende kædeopdeling fra Bitcoin Cash (BCH), har BSV kæmpet for at opretholde relevans blandt Bitcoin-varianterne. Tilbage i april 2019 truede Binance-administrerende direktør Changpeng Zhao med at afvise BSV fra kryptovalutaudvekslingen midt i en juridisk strid mellem Bitcoin SV-talsmand og selvudråbt Bitcoin-skaber Craig Wright og kryptokommentator Hodlonaut.

Som tidligere rapporteret af BTCManager opdagede Bitcoin SV-teamet i marts 2019 flere sårbarheder i BSV-protokollen. På det tidspunkt hævdede holdet, at problemerne var en rest af kodefragmenter, der blev arvet fra Bitcoin Core- og Bitcoin Cash-kæderne.

Posted in Ethereum