Israeliska lagstiftare föreslår en räkning för att beskatta Bitcoin

Israelska lagstiftare har föreslagit ett lagförslag som syftar till att ändra beskattningen av kryptorelaterad verksamhet så att försäljning av bitcoin och kryptotillgångar inte är föremål för 25% kapitalvinstskatt.

26 september 2020 | AtoZ Markets – Enligt lokala nyhetsrapporter lämnade fyra medlemmar av Knesset, Israels lagstiftande organ, från Yisrael Beiteinu-fraktionen, det sekulära nationalistiska politiska partiet, in en privatmedelsförslag som syftade till att ändra beskattningen av kryptorelaterad verksamhet så att försäljningen av Bitcoin och kryptotillgångar är inte föremål för 25% kapitalvinstskatt.
Det föreslagna lagförslaget syftar till att ändra beskattningen av aktiviteter för digitala tillgångar enligt inkomstskatteförordningen. Krypto-nyhetsaggregatwebbplatser som cryptopanic är ett bra sätt att hålla koll på kryptobranschen.

Skatten på Bitcoin-kryptotillgångar är 25% i landet
De israeliska skattelagarna ser för närvarande Bitcoin som en tillgång i Israel, vilket innebär att försäljningen av krypton eller konverteringar till kontanter lockar en kapitalvinstskatt på 25%. Vissa användare gillar emellertid kortfristiga BTC-långivare och de som bedriver obligationsrelaterad verksamhet betalar reavinster på 15%.

Läs också: Israels domstol klassificerar Bitcoin som tillgång

I det föreslagna lagförslaget anges att den reglerande verkligheten i Israel inte är anpassad till den befintliga verkligheten inom området. Lagförslaget syftar också till att lägga till ett avsnitt i förordningen som handlar om „bestämning av distribuerad digital valuta.“

Månadens mäklare
Plus500Plus500
Testa Plus500 nu Varför Plus500?
Vad är syftet med räkningen?

Enligt detta föreslagna avsnitt kan finansministern föreskriva bestämmelser enligt vilka de digitala tillgångarna ska bestämmas som en distribuerad digital valuta. Syftet med det föreslagna lagförslaget är att Bitcoin och andra digitala tillgångar betraktas som en valuta för beskattningsändamålet.

Läs också: Ryssland föreslår upp till 3 års fängelse för orapporterad kryptoskatt

Staten Israel har förmågan att vara bland de ledande inom digitala valutor, om det bara erkänner användningen av blockkedjan som en valuta för allt, säger K Forer efter att lagförslaget lämnades in. Kryptoregler i de flesta länder är fortfarande i ett grått område.

Posted in Ethereum